Előkészítés, Retus 2022, B5 Studio, 2022. A képen látható (balról jobbra): Lia Perjovsci, Toth Károly, Ungvári-Zrínyi Kata, Cosmeanu Marius, Maxim Lorand, Miklós Szilárd.
Retus 2022 – Városi Intervenciók
2022 September 22 2022 September 28

A ReTouch projekt célja, hogy beavatkozzon a marosvásárhelyi társadalom szövetébe és a művészet eszközeivel megelevenítse azt, feltárja elfeledett történeteit és beindítsa öngyógyító folyamatait.

A ReTouch a város legreprezentatívabb köz- és magántereit, jellegzetes vagy rendhagyó témáit célozza meg. A 10 meghívott művész mindegyike egyéni projektet valósít meg, a város különböző helyszínein.

A projektet a Romániai Nemzeti Kultúrális Alap* és a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal** társfinanszírozza.

* A projekt nem feltétlenül tükrözi a Romániai Nemzeti Kultúrális Alap álláspontját. Az RNKA nem felelős a projekt tartalmáért, illetve a projekt eredményeinek felhasználásáért. Ezek teljes mértékben a finanszírozás kedvezményezettjétől függnek.

** A projektet a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal és a Városi Tanács társfinanszírozza, akik nem felelősek a projekt tartalmáért és az eredmények felhasználásának módjáért. Ezek teljes mértékben a finanszírozás kedvezményezettjének felelősségei.

A Bioeel az ARTeast Alapítvány fő támogatója.